Bazen v hotelu

Slabo spanje v hotelih? Nič več!

Počitnice, sonce, dopust, morje, drug kraj, spanje v hotelih, luksuz … a zjutraj se zbudite z bolečinami in občutkom, da vas je med spanjem povozil tovornjak. Je to kaj znano?

Nasveti za dobro spanje v hotelihSpanja v hotelu se vsi zelo veselimo, saj gre za menjavo lokacije, dobrodošlo spremembo, ki bo vnesla dinamiko v naš vsakdan. Pa vendar se nam prevečkrat zgodi to, da se zelo pričakovan dopust spremeni v neprijetno izkušnjo, saj se ne moremo dobro naspati. Je kriva postelja, sprememba okolja ali drugi moteči dejavniki?
Ne glede na to, kaj povzroča neprijetnosti v povezavi s spancem, obstaja kar nekaj majhnih domislic, ki vam bodo pomagale pri boljšem spancu. Preverjeno!

#1 Odprite okna

Razkošno spanje v hotelih

Vsi se veselimo hotelskega razkošja, a slab spanec nam lahko vse pokvari.

Če bi nas kdaj vodili okrog s prevezo na očeh in bi mi morali ugibati, kje točno se nahajamo, bi po vonju zagotovo hitro vedeli, da smo v hotelu. Nezgrešljive vonjave, ki jih srečamo v hotelski sobi, velikokrat pomenijo tudi slab spanec. Odprite okna, prezračite sobo. Če je to slaba ideja (ker pod vami teče izjemno prometna cesta ali ker se okna enostavno ne dajo odpreti), vam predlagamo, da hitro vključite prezračevalnik na klimi in v kopalnici pustite teči vročo vodo ter pustite vrata kopalnice odprta. S tem boste dodali vlago v prostor.

#2 Bodite pazljivi pri izbiri sobe

Če lahko izbirate sobo, potem si zapomnite naslednje: soba naj bo v zgornjem nadstropju in oddaljena od dvigal. Ta dva nasveta sta osnova, medtem ko obstaja še nekaj manjših nasvetov in trikov, ki bodo povečali vaše udobje:

  • najtišji del v nadstropju je ponavadi na sredini hodnika. Zakaj? Ta predel je najdlje od vseh prodajnih avtomatov, pralnic, zasilnih in drugih izhodov, omar za čistila, …
  • izogibajte se sob z razgledom na bazen. Čeravno bo razgled sicer lep, se ne more primerjati z neprijetnostjo hrupa, ki prihaja od norčavih aktivnosti ob bazenu, prav tako pa se lahko druženja ob bazenu zavlečejo še pozno v noč. Tega pa nikakor nočete!
  • pogledali ste skozi okno in pod oknom zagledali smetnjake. Kaj sedaj? Pojdite na recepcijo in vprašajte, ob kateri uri pobirajo smeti. Če bo ura za prezgodnja, lahko še vedno zamenjate sobo.
  • bodite pozorni tudi na to, da bo vaša soba vsaj dve ali tri nadstropja višje od recepcije, sob za bankete, barov, restavracije in drugih javnih prostorov. Mogoče se vam zdi čudno, a zvoki in hrup iz skupnih prostorov lahko potujeta zelo daleč!
Bazen v hotelu

Izogibajte se sob z razgledom na bazen, saj nikoli ne veste, kako dolgo v noč se bodo ljudje zadržali ob njemu.

#3 Ne pozabite obvezne opreme

Pokrijte oči in ušesa. Potrebujete torej čepke za ušesa in prevezo za oči. Splača se investirati v ta dva pripomočka, ki bosta spremembo v spalnem okolju omilila in vam odprla pot do boljšega spanja, čeravno v tujem okolju. Čepki bodo zadušili hrup in druge hotelske zvoke, preveza za oči pa bo naredila temo, četudi je soba ob prometni cesti in v sobo seva luč uličnih svetilk.